Standard Methods Agar je kultivační půda pro stanovení celkového počtu aerobních mikroorganismů v mléce a dalších látkách hygienického významu metodou vylévání ploten. Dle ISO 4833:2003.
Endo agar je selektivní a diagnostická půda, která se používá pro izolaci, kultivaci a diferenciaci Gram-negativních mikroorganismů, zejména Enterobacteriacae.
MacConkey agar je kultivační půda používaná pro izolaci a identifikaci enterobakterií ze stolice, moči, odpadních vod a potravin.
Ředící roztok.
20 % roztok kyseliny sulfosalicylové se používá k dekontaminaci vzorků moči pro vyšetření TBC.
Acid Casein Peptone (H) je kyselý hydrolyzát kaseinu.
TSC Agar je kultivační půda určená pro detekci a kvantifikaci Clostridium perfringens ve vzorcích.
Antimycotic sensitivity test agar se používá pro provedení antimikrobiálního kvalitativního testu citlivosti diskovou difúzní metodou. Tento agar není vhodný pro testování fluorocytosinu.
Selektivní obohacovadlo kultivačního média určeného pro izolaci druhu Bacillus cereus.
Bile Esculin Agar je kultivační půda určená pro izolaci a předběžnou identifikaci enterokoků a pro studování fermentace eskulinu rodem Yersinia podle ISO 10273 (rovnocenný testu na fermentaci salicinu).
Biochemický klín s endem je kombinovaná diagnostická půda, která se skládá z biochemického klínu a Endovy půdy. Tato kultivační půda se používá k rychlé a předběžné identifikaci Enterobacteriacae. Umožňuje kontrolu čistoty kmene.
Selektivní obohacovadlo kultivačního média určeného pro izolaci druhů Campylobacter jejuni a Campylobacter coli.
Campylobacter agar (Karmali) je kultivační půda, která se používá pro selektivní izolaci Campylobacter jejuni, Campylobacter coli a termofilních Campylobacteria z potravin a klinických i neklinických vzorků.
Obohacovadlo kultivačního média určeného pro detekci meticilin rezistentních Staphyloccocus aureus.
Selektivní obohacovadlo kultivačního média určeného pro izolaci Clostridium perfringens.
Selektivní obohacovadlo kultivačního média určeného pro izolaci stafylokoků, streptokoků a pneumokoků.
Čokoládový agar je určen ke kultivaci a izolaci růstově náročných bakterií, jako je Neisseria (gonococcus a meningococcus) a Haemophilus.